perjantai 19. syyskuuta 2014

Rento Deet eli kissat Rento Designin takana

On ehkä aika kertoa enemmän myös meistä itsestämme eli Rento Designin perustajista ja omistajista.
Mutta koska itsestä on niin vaikea kertoa mitään, annoimme kesätyöntekijällemme Karoliinalle vapaat kädet kirjoittaa meistä pikku haastattelut. Alla siis Karoliinan tekemät jutut ja kuvat meistä.ULLA DEE

Ulla on toinen Rento Designin energisestä perustajakaksikosta. Ulla on se, joka muistaa muistuttaa jäätelötaukojen tärkeydestä työpäivän keskellä ja jonka lähestymisen kuulee jo kaukaa sandaalien läpsymisenä. Tein Ullalle ristikuulustelun ja tässä on, mitä sain selville.

Vapaa-ajalla Ulla rentoutuu hyvän kirjan tai elokuvan äärellä nautiskellen lasin viiniä tai tyhjentäen karkkipussin. Myös lehtien luku ja selailu on tapa rentoutua ja Ulla sanookin olevansa koukussa lehtiin – varsinkin sisustuslehtiin, joista hän hakee ideoita omaan kotiinsa, mutta enenevissä määrin myös muotilehtiin. 

Sunnuntait ovat perheen aikaa ja silloin saa nukkua niin pitkään kuin haluaa. 
— Tai ainakin niin pitkään kun pojat antavat meidän nukkua! Päivällä sitten puuhastellaan yhdessä jotain kivaa sekä hoidellaan kotia. Useimpina päivinä Ulla kokee itsenä noin kolmekymppiseksi ja haluaa vielä eläkkeelläkin pystyä tekemään omia juttuja, eikä vain jäädä kotiin lepäämään. 

Ulla on koulutukseltaan muun muassa medianomi ja onkin tehnyt enimmäkseen tiedottajan ja toimittajan töitä. Yrittäminen on Ullasta hienoa, sillä samaan aikaan työ on todella vapaata, mutta myös vastuullista. Yrittäjyys onkin hänellä verissä ja ennen Rento Designia hänen päivänsä täyttivät työt MediaHarjussa, joka on Ullan oma viestintäalan yritys. 

Rento Designiin Ulla lähti mukaan, koska halusi luoda jotain omaa. Yritys oli helppo perustaa huumorintajuisen Hannan kanssa, varsinkin kun kaksikolla tuntuu olevan ”joku ihme telepaattinen yhteys”.  Rooleja ei ole erikseen jaettu ja molemmat tekevät kaikkea. Työt ovat valtaosaksi niin kivoja, ettei millekään hommalle edes haluaisi sanoa ei.

Ullan toiveet Rento Designin tulevaisuudelle olisi kansainvälisyys. Ja kun häneltä kysyy, mitä Rento Designissa myytäisiin jos kaikkia olisi mahdollista:
– Kaikkea kivaahan on olemassa, mutta silti olen sitä mieltä, että pysyttäisiin tässä omassa leimassa ja oltaisiin vielä enemmän lifestyletyyppinen liike ja meillä olisi mahdollisesti jotain spesiaalivaatteita ja kenkiä ja paaaljon enemmän eri hintaisia ja eri tyyppisiä huonekaluja.

Jos Ulla olisi Rento Designin tuote, niin hän olisi taivaalla liihotteleva sisustuskeinu. Pian mallistoon tuleva keinu on myös yksi Ullan lempparituotteista. Ullan omassa tyylissä laukku peittoaa repun, Modesty Blaise Aku Ankan ja niitit sivuuttavat pitsin. 

Parasta Rento Designilla on Ullan mielestä on vapaus sekä itseilmaisu.
– Parasta on oma vapaus. Toisaalta myös se, että on saanut luoda jotain mikä ilmentää itseään. Liike ja nämä mitä tehdään ja ollaan tehty, tuotteet ja valikoima, ovat kaikkia sellaisia mitä tosissaan itse haluaa ja mistä tykkää ja kaiken sen takana voi seistä sata prosenttisesti.HANNA DEE

Hanna on toinen Rento Designin rennoista omistajista. Hannan tunnistaa äänekkäästä naurusta, hymyilevistä silmistä, sekä siitä, että hän katselee maailmaa matalammalta kuin kumppaninsa Ulla. Istutin Hannan piinapenkkiin ja tässä on nyt kyselytunnin satoa.

–Valmistuin Hämeen ammattikorkeasta markkinoinnin tradenomiksi. Opiskelin puoli vuotta Australiassa University of Queenslandissa. Tai no, en tiedä opiskelinko, mutta olin kirjoilla ja kävin muutamilla luennoilla. Matkailtiin paljon ja elettiin reppuelämää. 

Opintojen jälkeen Hanna teki vajaat kymmenen vuotta markkinoinnin hommia ja perusti lopulta oman, visuaaliseen suunnitteluun erikoistuneen yrityksen, Visua4:n. Visua4 teki jo yhteistyötä paljon Ullan yrityksen MediaHarjun kanssa. Myöhemmin naisille löytyi yhteinen intohimo ja niin syntyi Rento Design. 

Hanna lähti Rento Designiin mukaan, koska halusi tehdä jotain omaa ja jotain mistä tykkää. Hän halusi toteuttaa asiat omalla laillaan ilman, että muita tarvitsisi kuunnella. Parasta Hannan työssä onkin monipuolisuus, uuden luominen sekä tuotteiden kehittely. Myös työskentely Ullan kanssa on helppoa, sillä hän on rehellinen ja luotettava kumppani. Rento Designilla molemmat tekevät kaikkea, niin luovaa kuin käytännön asiaakin. 
–Vaikkei rooleja ole, niin minä olen se joka ei kirjoita. Jos jotain on kirjoitettu tyhmästi tai jossain on kirjoitusvirheitä, niin minä olen ollut asialla! 

Hanna on tunnollinen työntekijä, joka haluaa tehdä sitä, mistä tykkää, mutta tehdä myös työnsä hyvin – jopa ne ikävemmät hommat, jos ne työhön kuuluvat. Varsinkin yrittäjänä työhön suhtautuu erilaisella intohimolla ja motivaatio on paljon suurempi.
 – Siksihän yrittäjäksi ryhdytään, jotta työ olisi mielekästä. 

Kymmenen vuoden päästä Hanna toivoo, että Rento Design olisi edelleen hauska ja värikäs sekä innovatiivinen yritys. Jos kaikki olisi mahdollista, haluaisi Hanna valikoimaan vielä enemmän muotia ja vaatepuolta. Vaatteet olisivat omistajien näköisiä, sellaisia, joita ei juuri muuten Suomesta saa. Ehkä ne jopa olisivat Rento Designin omaa mallistoa. Ja tietysti sisustuspuolelle tulisi paljon kaikkea enemmän! Ja siihen suuntaanhan Rento Designia ollaan viemässä.

Hannan suhde lehtiin on intohimoinen, on aina ollut. Muotilehdet olivat ennen Hannan suosikkeja, mutta nykyään sisustuslehdet ovat kiilaamassa kärkeen. Lehtien luvun lisäksi Hanna rentoutuu sohvalla löhöämällä ja nauttimalla television annista tai katselemalla elokuvia. Entä millainen on perinteinen sunnuntai?
– Aika laiska.  Tai ei aika, vaan laiska. Sunnuntait ovat täysin rentoutumista ja on kiva tehdä jotain pientä, mutta ei niin, että koko sunnuntai olisi buukattu täyteen – se on pyhitetty lepopäivä.

Hanna olisi Rento Designin tuotteista kännykän suoja. 
– Se on helppo, yksinkertainen ja pieni, Hanna nauraa. Koska jokapäiväisessä käytössä on niin monta Rento Designin tuotetta, on vaikea päättää yksi suosikki. Hanna kuitenkin mainitsee Modesty Blaisen olkalaukun olevan kiva. 

Tällä hetkellä Hanna tuntee itsenä aloittelevaksi kolmekymppiseksi, vaikkei enää vanhemmiten mieti itseään iän kautta. Vanhana hän haluaa matkustella ja olla sellainen eläkeläinen, joka nauttii elämästä ja on tyytyväinen elettyyn elämään. 
–Ei sellainen joka vaan narisee kaikesta, Hanna hihittää.


Teksti ja kuvat: Pirtsakka KaroliinaEi kommentteja:

Lähetä kommentti