perjantai 4. heinäkuuta 2014

Näppärä NooraNoora on vieraileva tähti Rento Designin tiimissä. Mukaan Noora hyppäsi maaliskuun lopussa ja jatkaa tällä erää elokuuhun asti. Nähtyään harjoittelupaikkailmoituksen, Noora innostui heti mahdollisuudesta, sillä Hämeenlinnassa on todella vähän paikkoja, jossa pääsisi suunnittelemaan, kehittelemään ja ompelemaan tuotteita.
Noora on 21-vuotias tekstiiliartesaani, joka on päättänyt jatkaa opintojaan Hamkissa tekstiilimuotoilun merkeissä. Tulevaisuuden suunnitelmat eivät ole ihan selvät, mutta esimerkiksi somistaja voisi olla kiva ammatti.
—Siinä on valmiina kaikki tarvittava ja saa tehdä omassa rauhassa töitä. Olin Seppälässä harjoittelussa ja pääsin tekemään somistajan hommia. Tykkäsin siitä tosi paljon. Työn ohella haluisin tehdä myös omia juttuja tietenkin. Jotain muotoiluun liittyvää ja sitten vaikka jonkinlaista nettimyyntiä.
Read it 'n' wear it-malliston uusin jäsen, selkäreppu, on Nooran käsialaa. Nooran omaa reppua koristavan Nuttura-kuvion Noora suunnitteli alunperin koulussa kankaanpainatusta varten, mutta mustavalkoinen graafinen kuvio toimii hyvin myös paperilla! Katso myös muu reppuvalikoima!
Rento Designilla Noora muun muassa suunnittelee tuotteita, ompelee, valokuvaa ja päivittää nettikauppaa sekä toimii välillä myymälän puolella. Mukavimpia tuotteita tehdä ovat ne, joiden tekemisessä on vähän enemmän vaiheita. Mikä tuote taas olisi kiva ottaa mukaan kotiin?
—Kaikki! Oon tehnytkin itselleni vaikka kuinka monta tuotetta! Noora nauraa.

Nuoren muotoilijan alun mielestä rentoa on se, kun ei tarvitse miettiä, stressata tai kiirehtiä. Parhaiten hän viihtyy vaatteissa, jotka kokee omakseen. Esimerkiksi legginsit ja pitkä toppi on hyvä yhdistelmä. Lempiväri niin sisutuksessa, kuin pukeutumisessakin on musta, joka vaatteissa joskus saa kaverikseen vähän jotain viininpunaista. Vapaa-ajalla on kiva nähdä kavereita ja poikaystävää, katsoa sarjoja televisiosta, kuunnella musiikkia ja piirtää. Nooran lempipiirtäjä on Laura Laine, joka valittiin Vuoden nuoreksi muotoilijaksi vuonna 2011.

Mikä kesässä on parasta?
—Ois ees kesä!!  Mutku tuo sää on tommonen! Noora huudahtaa ja jatkaa sitten:
— Ehkä tulee semmonen parempi  mieli, kun ei ole synkkää talvea enää ja voi olla ulkona. Ei tarvi tehdä mitään kun lähtee ulos — voi vaan olla.
Jos Nooralla olisi aikaa ja rahaa, kiertäisi hän kesällä festareita, etenkin Flowssa ja RuisRockissa tulisi käytyä. Lisäksi hän ostaisi vaatteita Ideaparkista tai nettikaupoista. Ehkä välillä hän myös hemmottelisi poikaystäväänsä tämän lempikarkeilla; Tuttifrutti Chocoilla.

—Parasta Rento Designilla työskentelyssä on se, että pääsee itse toteuttamaan itseään, antamaan ideoita ja saa omassa rauhassa tehdä töitä ja hommat ovat olleetkin tosi monipuolisia. Eikä työ ole pelkkää ompelua, vaan välillä voi olla myös koneella muokkaamassa kuvia tai päivittämässä verkkokauppaa. Lisäksi täällä on tosi hyvä työilmapiiri ja hyviä tyyppejä! Tuotteet sopivat mielestäni parhaiten nuorille, mutta toki aiheita ja tuotteita löytyy myös vanhemmillekin. Erityisesti tuotteet sopivat myös niille, jotka arvostavat suomalaista designia, ja jotka ovat muutenkin yleisesti kiinnostuneita erilaisista ja uniikeista tuotteista. 
Sisustuspuolelle tullut kätevä seinätasku on myös Nooran suunnittelema. Vaihtelevat värit ja kuviot sekä näppärät taskut tekevät seinälleripustettavasta säilytyselementistä sekä kauniin, että käytännöllisen.

Teksti: Kesätyöntekijä Karoliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti