maanantai 28. heinäkuuta 2014

Työelämän ensirakkaus

Kevät on opiskelijalle raskasta aikaa, kun lukuvuosi on jo pitkällä ja opintoja on jo runsaasti takana. Silti pitäisi vielä jaksaa lukea tentteihin, kirjoittaa esseitä ja istua luennolla, eikä sekään riitä. Sitten on vielä se kesäloma. Tai siis oikeastaan kesätyöt. Valinnan varaa ei nykyään juuri ole ja se on melkein otettava, mitä on tarjolla.

Niin minäkin yleensä. Tänä kesänä halusin kuitenkin vihdoin saada maistiaisen oman alan töistä ja päätin hakea ainoastaan paikkoihin, joissa se olisi mahdollista. Lukuisten hakemusten ja vielä useamman sähköpostin jälkeen pääsin haastatteluun Rento Designille. 

Haastattelusta jäi päällimmäisenä mieleen mukavan oloinen, energinen omistajakaksikko ja tunnelma, joka on verrattavissa Pinterestin seilailun aiheuttamaan inspiraatioyliannostukseen. Ennen kaikkea minulle jäi  hassu ajatus Rento Designista ­– se on juuri sellainen yritys, jonka olisin 10 vuoden päästä voinut itsekin perustaa.  Muutaman mutkan ja parin sattuman kautta lopulta olin allekirjoittanut työsopimuksen heinäkuuksi työpaikkaan, jollaisen olemasta olosta en ollut osannut edes kuvitella. 

Aluksi minua jännitti kovasti, mutta hermostuneisuus vaihtui melkeinpä saman tien flowtilaksi, kun sain heti ensimmäisenä päivänä käyttää luovuuttani ja suunnitella ja toteuttaa alusta loppuun asti erään pienimuotoisen projektin. On kiitollista, kun oma aikaansaannos pääsee heti käyttöön  ja saa työkaveritkin hymyilemään.
Vastaanotto oli alusta asti lämmin ja ensimmäisen päivän jälkeen koin sopivani joukkoon paremmin kuin hyvin. Lisäksi minulle esitelty lista tulevista hommistani kuulosti täydelliseltä minulle ja koin, että myös minä olin oikein soppeli mainittuihin hommiin.

Normi päivä töissä - minä, valokuvasovellus ja ihanat meikkipussit!

Rento Designilla työskentelyssä parasta on juuri itse Rentous isolla R:llä. Ensimmäisten päivien aikana minulle muistuteltiin usein, että välillä voi käydä syömässä jäätelöä auringon paistattamalla torilla tai istua alas selailemaan lehtiä ja juomaan kupin kahvia. Ja sitten se  työ! Silloin kun en syö jäätelöä tai selaile lehtiä, luen sisustus-ja muotiblogeja, tutkin Pinterestin ja Instagramin sielunelämää tai käytän mielikuvitustani jonkin luovan tekstin kirjoittamiseen. Mikä työpaikka tämä tällainen oikein on?!
En varmaan pitänyt tarpeeksi jäätelötaukoja, kun viimeisenä päivänä tuotiin tällainen nenän eteen..:)

Rentouden lisäksi luovuus paistaa kaikessa, mitä liiketilan seinien sisällä tapahtuu. Tieteellinen kirjoittaminen ei ole ikinä ollut vahvin lajini, mutta sitä ei onneksi ole tänä kesänä tarvittu! Luovuudelle on jätetty runsaasti tilaa ja ehkä juuri sen vuoksi koko ajan itsellekin puskee toinen toistaan huikeempaa idistä ja visiota, ja silloin saattaa kahvi jäähtyä kuppiin. Kun taas inspiraatiopuuska on mennyt ohi ja tuntuu, ettei ole enää mitään annettavaa, voi hyvällä omalla tunnolla ottaa nipun muotilehtiä ja ihastella toinen toistaan upeampia kuvia ja virittäytyä taas inspiksen ihmeelliseen maailmaan. Tätä kuukauden tehneenä voin kertoa, ettei Rento Designilla työskentelyn jälkeen lehdenlukutyyli palaudu enää ikinä normaaliksi.

 Sain muistoksi ihania käytännöllisiä asioita, joihin sain itse päättää kuosin! 

Rento Design on ehdottomasti ensirakkauteni työelämässä ja ainoa miinus puoli on se, että työrupeama jää tällä erää niin lyhyeksi, että muutamaa pientä toteutusta lukuun ottamatta kerkiän ainoastaan ideoimaan tulevaa varten. 

Mutta toisaalta ideointihan on se paras vaihe, kun vain taivas on rajana (ja toteutus jää muiden huoleksi!;) )

Karoliina kiitää ja kumartaa ja toivottaa rentoa ja lämmintä loppukesää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti